GEOENERGIA - gazdaságos megoldások hosszútávra
Üdvözöljük!
Tegye gazdaságossá és környezetbaráttá otthona energiafelhasználását! Ismerje meg termékeinket, válassza ki az Önnek tetsző megoldásokat! Szívesen segítünk, hogy a legjobb döntést hozza!
Pellet kazán családi házak fűtésére

A folyamatosan növekvő energia árak, és a sokszor bizonytalan gázellátás mellett egyre elterjedtebbek az egyéni fűtési rendszerek. Érdemes előrelátóan nem a legnagyobb téli hidegben azon gondolkozni, hogy milyen alternatív lehetőségek lehetnek, ha akadozik a gázfűtés, mivel fűtjük majd akkor otthonunkat. Kiváló alternatívát jelentenek a megújuló energiát hasznosító pellet tüzelési rendszerek! Használatuk kényelmes, és rendkívül gazdaságos. Tisztán üzemelnek, nagyon jó hatásfokkal és a pellet tüzelőanyag tárolása is jóval egyszerűbb mint akár egy tűzifás, szenes fűtési rendszernek.

A pelletfűtés azért környezetbarátabb a fafűtésnél, mert újrahasznosított alapanyagot használ. A pellet nedvességtartalma 10%-nyi a fa 40%-ával szemben. Ezért hatásfoka jobb a tűzifánál, a szabályozott égés miatt a károsanyag kibocsátása is alacsonyabb.

Az automatikus pellet kandallók, kazánok minimális kezelést igényelnek. A tároló feltöltése, és a hamu eltávolítása jóval egyszerűbben megoldható mint a hagyományos tüzelési rendszereknél. Mivel közel 90%-os hatásfokkal működnek, nagyon jó alternatívát jelentenek kiegészítő fűtésnek, vagy a nagyobb rendszerek akár a lakás teljes fűtési, melegvíz ellátását is biztosítják (CSI modellek). Így egy teljesen gáz hálózattól független fűtés alakítható ki velük, gazdaságos, megújuló energia forással.

Cégünk a Dallessandro kazánok magyarországi forgalmazója. Azért esett a választásunk erre a típusra,mert rendkívül üzembiztos, és kiforrott technológia. A gyártó már 30 éve gyártja, és folyamatosan fejleszti a kazánjait, ezáltal nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek a pellet tüzelés területén. Más gyártmányok pellet égőfejével szemben,itt egy öntött vas kosaras tűztér égeti el a fűtő anyagot.Sokkal kevésbé érzékeny a folyamatosan változó pellet minőségre,mint az égőfejes tipusok.Ezáltal a takarítása,karbantartása is jóval egyszerűbb ennek a kazánnak.

Kiemelnénk még a rendkívül széles típus választékot,amivel bármilyen ipari,és lakossági fűtési elképzelés megoldható.Akár aprítékkal,akár komplett fa tüzeléssel kiegészítve a pellet fűtést.

http://www.caldaiedalessandro.it/ita/  

 

Családi házakhoz, fapellet tüzelésre. Könnyű kezelhetőség és karbantartás.
Fahasáb, és pellet tüzelésre is alkalmas. Automatikus átváltás pellet üzemre.
Családi házakhoz ajánljuk, kompakt méret. Beépített tárolóval.